DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Aalborg gik glip af 75 mio. kr. ved arealsalg

KORT NYT3. JUL 2019 8.32

AALBORG: Aalborg Kommune solgte i 2015 arealer ved Nordjyllandsværket til Aalborg Havn A/S til 225 mio. kr. Nu sælger havnen arealet videre for 300 mio. kr. til Aalborg Forsyning. Det sker efter en valuarvurdering, men da havnen købte området i sin tid, havde kommunen ikke indhentet en lignende vurdering, skriver Nordjyske.

Direktør i miljø- og energiforvaltningen, Søren Gais Kjeldsen bekræfter, at der ikke var lavet en valuarvurdering af arealet ved Nordjyllandsværket, før kommunen solgte til Aalborg Havn A/S, og at man set i bagklogskabens lys burde have gjort det.

- Det at få lavet en valuarvurdering er en god ting, så vi får den rigtige pris. Det er meget mærkværdigt og problematisk, at forbrugerne for kort tid siden sælger til havnen for senere at købe det til tilbage for en væsentlig højere pris. Så kan man spørge sig selv, hvordan kan det nogensinde finde sted, at forbrugerne skal betale så meget for at tilbagekøbe et areal, som man lige har solgt. Det er jo penge lige op af forbrugernes lomme, siger sundheds- og kulturrådmand Mads Duedahl (V), der sammen med sit parti i sin tid stemte imod salget, og som nu kræver en redegørelse for, hvad der er sket, før man solgte arealet til havnen i 2016.

MG