DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Aalborg Havn indgår aftale med Forstas

KORT NYT3. DEC 2019 15.37

AALBORG: Efter at have sendt vedligeholdelse af infrastruktur i udbud på Aalborg Havn, har man valgt at indgå en aftale med entreprenørvirksomheden Forstas, hvor man har indgået en tidsbegrænset partnerskabs- og driftsaftale, der gælder frem til udgangen af 2025. 

- Vi er meget tilfredse med den nye aftale, som vi har en klar forventning om, kommer til at styrke driften på havnen. I dag har vi på grund af havneloven nogle udfordringer både i forhold til kapacitet i perioder med spidsbelastning og ikke mindst også i forhold til at udnytte afdelingens omkostningstunge maskiner optimalt. Ved at privatisere driftsafdelingen undgår vi de udfordringer til gavn for både effektiviteten, økonomien og fleksibiliteten, mens vi samtidig tilfører driften nye kompetencer, som Forstas i kraft af sin størrelse og erfaring har inhouse, vurderer adm. direktør i Aalborg Havn, Claus Holstein. 

Fortas har tidligere udført opgaver for Aalborg Havn og vil etablere sig på havnen pr. 1. januar. Her vil man have 25-30 medarbejdere, inklusiv ti medarbejdere fra Aalborg Havns eksisterende drifts- og serviceafdeling, der virksomhedsoverdrages. 

esl