DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Foto: Realdania

Aalborg sender landets største fredede industrianlæg i udbud

Aalborg Kommune og Realdania skal finde et rådgiverteam, der kan omdanne Spritfabrikken på 3.200 kvadratmeter til et nyt bykvarter med fokus på kunst og kultur.

AALBORG: Den fredede værkstedbygning og kedelhal, Spritfabrikken i Aalborg, skal forvandles til et nyt bykvarter. Fem rådgiverteams er nu udpeget til at levere konkurrenceudbud på et nyt kunstcenter, oplyser Realdania, som sammen med Aalborg Kommune står for udarbejdelse og finansiering.

Artcenter Spritten kaldes det nye bykvarter, som er en del af en større plan om at gøre industriområdet til en attraktiv bydel med fokus på kunst og kultur. Blandt andet er det planlagt, at bydelen skal huse kunstværket Cloud City. Konkurrencen om at blive rådgiver på projektet er todelt: Først et udbud på udformningen af kunstcentret, så en udbudsrunde med forhandlingen. Beslutningen om det endelige vinderprojekt forventes at være truffet i slutningen af 2019. 

- Vi går nu ind i en spændende fase i realiseringen af Artcenter Spritten, hvor fem rådgiverteams skal give konkrete bud på et udstillingscenter, der indgår i samspil med monumentalværket Cloud City. Samtidig skal forslagene udforme en helhedsplan for området, der blandt andet omfatter byrummet omkring det nye Artcenter og klimatilpasning mod Limfjorden, siger Peter Spøer, bestyrelsesformand for Ejendomsfonden Artcenter Spritten.

Den gamle spritfabrik er landets største sammenhængende og fredede industrianlæg med et etageareal på cirka 3.200 kvadratmeter.

- Transformationen af spritfabrikken har potentiale til at blive en af de mest banebrydende urbaniseringer i Nordeuropa i nyere tid. Der er tale om et helt nyt kreativt kvarter, hvor kunst og hverdagsliv smelter sammen og løfter en bydel til nye højder, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) om projektet.

eo