DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup, Ritzau Foto.

Aarhus Letbane kræver erstatning fra driftsoperatør for forsinkelse

Keolis skal bløde for manglende sikkerhedsgodkendelser, mener letbaneselskabet. Parterne bekræfter, men fåmælt
20. NOV 2017 6.08

AARHUS: Aarhus Letbane kræver erstatning fra operatørselskabet Keolis, begrundet i at letbanen endnu ikke er kommet i drift på grund af manglende sikkerhedsgodkendelser fra Trafikstyrelsen. Letbanen skulle have været taget i brug 23. september, men indvielsesfestlighederne måtte aflyses med kort varsel.

Både afsender og modtager af erstatningskravet bekræfter overfor TV2 Østjylland at kravet er rejsst, men ellers er det små med kommentarer. Kommunikationschef Jens Velling fra Aarhus Letbane til TV2 Østjylland 'kan ikke sige noget om beløbet', og kommunikationschef Kasper Carstensen fra Keolis vil kun sige at der er dialog melle parterne, men 'kontraktuelle forhold diskuterer vi ikke i pressen', siger han.

Erstatningskravet er blev varslet af letbanens bestyrelsesformand Johnny B. Hansen allerede i forbindelse med aflysningen. Han henviste dengang til 'en kontrakt med Keolis, og den siger, at de skal have deres tilladelse, for at de kan leve op til kontrakten. Det har de ikke gjort', sagde han dengang.

Erstatningskravet mod driftsoperatøren Keolis er det andet, som letbanen har rejst med forsinkelse som begrundelse. Den første forsinkelse, fra maj til september, er i forvejen mål for et erstatningskrav på ca. 14 mio. euro svarende til ca. 104 mio. kr. mod togvedligeholdelsesleverandøren Asal.

mk