DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Dokk1 i Aarhus
Foto: Morten Rasmussen, Ritzau Scanpix

Aarhus på ny kurs med de ulovlige erhvervslokaler på Dokk1

15 års udleje var for længe for Økonomi- og Indenrigsministeriet. Aarhus Byråd skal nu behandle sag om at sælge de overskydende arealer

AARHUS: I maj satsede et byrådsflertal i Aarhus på at kunne fortsætte de næste 10-15 år med at udleje de erhvervslokaler på Dokk1, som Økonomi- og Indenrigsministeriet for tre år siden krævede lovliggjort. Men nu har sagen taget en ny drejning.

Ifølge Århus Stiftstidende foreslår borgmester Jacob Bundsgaard (S) nu byrådet, at kommunen alligevel sælger fra af de problematiske kvadratmeter, så kommunen ikke længere overtræder kommunalfuldmagten - og altså går det private erhvervsliv i bedene på udlejningsområdet.

Byrådsflertallets tanke i maj i år var, at det måtte kunne lade sig gøre at overbevise ministeriet om, at kommunen efter 10-15 år selv ville overtage arealerne til komunale formål, men altså fortsætte med udlejning indtil da.

Ifølge avisen bekræfter Bundsgaard, at han foreslår, at kommunen nu alligevel udbyder et erhvervslejemål - men oplyser ikke hvor stor en del af de ikke-kommunalt anvendte kvadratmeter, det skulle udgøre.

Det beror på en nærmere forhandling mellem kommunen og ministeriet, hvor mange kvadratmeter, der skal sælges. Ifølge en tids- og procesplan, avisen har fået aktindsigt i, skal byrådet 28. november tage stilling til et salg, sende et udbud af sted 4. februar og forvente at finde en køber inden 1. maj.

De borgerlige partier har længe krævet forholdene lovliggjort ved at sælge de arealer fra, kommunen ikke selv anvender.