dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Aarhus skal destruere store dele af 9.000 paller værnemidler
Ifølge Aarhus Stiftstidende har Aarhus Kommune modtaget henvendelser fra organisationer, som gerne vil tage imod de udløbne værnemidler. (Arkivfoto).
Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Aarhus skal destruere store dele af 9.000 paller værnemidler

Udløbne værnemidler fra coronapandemien, som står på lagre i Aarhus, skal destrueres.
24. MAR 2023 6.18

AARHUS: En stor del af de over 9.000 paller med værnemidler fra corona-pandemien i Aarhus Kommune står til at skulle destrueres. Det skriver Aarhus Stiftstidende.

Det er Aarhus Kommune, som ifølge avisen har ansvaret for værnemidlerne. Holdbarhedsdatoen er ifølge mediet udløbet på en stor del af de værnemidler, som står på to store lagre.

Tidligere i marts er både Region Hovedstaden og Region Syddanmark blevet opfordret til at destruere værnemidler, fordi holdbarhedsdatoen er overskredet.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) mener ifølge mediet ikke, at værnemidlerne fra kommunens lagre bare skal kasseres og brændes. Ifølge ham er der flere organisationer, som har kontaktet kommunens indkøbsafdeling med henblik på at overtage produkterne, oplyser mediet. Derfor har borgmesteren rettet henvendelse til justitsministeriet.

Rigtig holdbarhed?

Ministeriets pressetjeneste oplyser over for Aarhus Stiftstidende, at justitsminister Peter Hummelgaard (S) har modtaget et brev fra borgmesteren om at sikre en form for anvendelse. Til Ritzau oplyser Justitsministeriet, at man arbejder på at besvare henvendelsen fra borgmesteren. Borgmesteren mener ikke, at man skal sende udløbne værnemidler videre ud i verden, oplyser han til mediet.

Men Jacob Bundsgaard foreslår over for mediet, at man taler med leverandørerne om den angivne holdbarhed, og får en garanti på, at det kan holde sig længere end det angivne.

- Det er for eksempel lidt påfaldende, at der er sat holdbarhedsdato på 70 procents håndsprit. Det kan vel næppe gå til på så kort tid, siger han til mediet.

Ifølge Aarhus Stiftstidende mener kommunens indkøbsafdeling, at det kommer til at koste 25 millioner kroner at bortskaffe 2,5 millioner liter håndsprit.


/ritzau/

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.