dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Adapteo øger fokus på genanvendelse: 1.000 gamle moduler får nyt liv
C40-modulerne under renovering hos pavillonleverandøren i Greve Main.
Foto: Adapteo

Adapteo øger fokus på genanvendelse: 1.000 gamle moduler får nyt liv

Adapteo giver nyt liv til 1.000 gamle C40-moduler og lancerer en ny standardlinje, som gør det nemmere for kunderne at vælge.
18. MAR 2024 11.11

Spørgsmålet om, hvordan man integrerer cirkulær økonomi i bygge- og anlægssektoren, fylder meget i øjeblikket. Men hos modulleverandøren Adapteo mener man at have fundet svaret. Her har man givet 1.00 gamle såkaldte C40-moduler nyt liv. 

De gamle C40-moduler, der i 15 år har fungeret som skoler, kontorbygninger, camps og andre former for beboelse, stod overfor en potentiel udløbsdato i nærmeste fremtid. Men i stedet for at kassere dem har Adapteo valgt at modernisere dem, så de opfylder eksisterende, men også de kommende lovkrav samt kundernes forventninger.

- Som det ser ud nu, opfylder C40-modulerne isoleringskravene. Ved en fremtidig opdatering af bygningsreglementet kan det dog være nødvendigt for os at tilpasse os. For at være proaktive har vi derfor valgt at sikre, at vores moduler lever op til både nuværende og kommende krav, udtaler Ole Henriksen, projektleder hos Adapteo.

En "win-win-situation"

Foruden den forbedrede isolering ved udskiftningen af træfacaderne med eternit er der også installeret nye døre, vinduer og lofter i de nye moduler. Og i modsætning til leverandørens andre beboelsesløsninger, der kan tilpasses efter behov, sælges de nye C40-moduler i standardløsninger til skoler, beboelse, daginstitutioner og kontorer. 

Selvom der er tale om en opgradering, står prisen i kontrast hertil. Med en lavere pris i forhold til de eksisterende moduler, er prisen på de 'nye' moduler betydeligt mere attraktive – en win-win-situation for både kunder og Adapteo, mener Ole Henriksen.

- Vi har grundigt undersøgt markedet og analyseret fremtidige tendenser. Vores konklusion er, at vi faktisk hjælper vores kunder ved at begrænse deres valgmuligheder. Især inden for skolesektoren er prisen afgørende, og ved at tilbyde et specifikt udvalg til en lavere pris gør vi det langt mere overskueligt, forklarer Ole Henriksen.

Første ordre modtaget

Den "win-win-situation" har en skole i Nyborg også kunne set. Her har man valgt den omkostningseffektive løsning med den genanvendte C40-moduler og lejet 12 moduler, der skal fungere som midlertidige klasseværelser, mens skolen gennemgår udvidelse og renovering.

Og mens de første moduler er på vej til Fyn, venter mange stadig på at blive færdiggjort. Renoveringen af de 1.000 moduler er en omfattende proces, og ifølge Ole Henriksen forventes det at tage op til 2-3 år.

- Vi kan allerede sætte flueben ved de første moduler, men det er jo en lang proces, og det er mange moduler, så der kommer nok til at gå nogle år, afslutter han

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.