DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ærø strammer op på regler efter bryllups-gavesag

ÆRØ: En betændt sag om modtagelse af gaver fra private samarbejdspartnere til Ærø Kommune har ført til dels et opstrammet kommunalt gaveregulativ, dels ifølge TV2 Fyn til sigtelser mod to kommunalt ansatte. Ærøs borgmester Ole Wej Petersen (S) insisterer dog på, at det er manglende retningslinjer for gaver, der er problemet, og ikke de to ansatte der 'har gjort noget galt', siger han.

Kommunen er meget karrig med konkrete oplysninger, men det er dog ikke nogen hemmelighed, at der er direkte sammenhæng mellem 'en personalesag' og de opstrammede gaveregler, og heller ikke at kommunen erkender, at de ansatte 'nok ikke burde have modtaget' de pågældende gaver. De er dog ikke tilfaldet enkeltpersoner men medarbejdernes fælleskasse, og netop den detalje 'skubber sagen over i den lovlige bunke', vurderer professor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet Sten Bønsing forsigtigt overfor Fyns Amts Avis.

Ifølge samme avis er de tvivlsomme gaver givet af et tysk bryllupsbureau, som tidligere på året var mål for en ransagning foretaget af tysk politik. Bryllupper for udlændinge har været en stor industri på Ærø, som - forgæves - har kæmpet imod en statslig overtagelse af kontrollen mod proformaægteskaber og især af indtægterne ved bryllups-gebyrer.

mk