DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Affaldsselskab erkender ulovlige indkøb hos firma på samme adresse
Foto: Kommunen.dk

Affaldsselskab erkender ulovlige indkøb hos firma på samme adresse

Det kommunalt ejede affaldsselskab Reno Djurs erkender brud på EU's udbudsregler. Selskabet har ophævet en kontrakt og er nu i færd med at rette op.
8. APR 2019 10.10

NORDDJURS / SYDDJURS: Det kommunalt ejede affaldsselskab Reno Djurs erkender nu, at det var i strid med EU's udbudsregler, da selskabet i en årrække sendte millioner af kroner til en privat leverandør uden udbud.

Det drejer sig om den private virksomhed RGS Nordic, der holder til på Nymandsvej 11 i Balle.

Her afslører et firkantet skilt ved vejkanten foran firmaets adresse, at det hverken har krævet en lang køretur eller en lang gåtur, når den private leverandør har skrevet under på millionaftalerne med det lokale affaldsselskab.

Lige oven over bogstaverne på skiltet, der med mørkegrøn og hvid tekst danner firmanavnet 'RGS Nordic', står navnet 'Reno Djurs' på den øverste del af skiltet. Den kommunale ordregiver holder nemlig til på præcis samme matrikel som det private firma.

- Vi har simpelthen lejet et areal ud til RGS, hvor de kan operere på markedsvilkår, siger Reno Djurs' direktør, Morten Therkildsen, der understreger, at der 'er fuldstændig vandtætte skotter' mellem det offentlige selskab og den private leverandør.

Handlerne har siden 2014 sendt i alt 8,6 mio. kr. videre til RGS Nordic, der har fået opgaven hos Reno Djurs uden konkurrence.

Men ordrerne har været så voluminøse, at virksomheder fra hele Europa ifølge reglerne burde have haft mulighed for at byde på opgaverne, vurderer Steen Jensen, udbudsretsekspert og selvstændig rådgiver i offentlige indkøb hos Steenjensen.com.

Abonnenter på kommunen.dk kan læse hele historien her