dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

AI-teknologi kan hjælpe sundhedspersonale med at stille diagnoser

Signaturprojekter viser, at kunstig intelligens (AI) kan lette arbejdsbyrden for offentligt ansatte.

Nu kan sundhedspersonale få sparring i forhold til diagnosticering, og bygninger kan få mindsket deres el - altsammen med hjælp fra en software, der efterligner menneskelig intelligens. Det viser en rapport lavet af Digitaliseringsstyrelsen i samarbejde med KL og Danske Regioner. 

Rapportens pointer baseres på 28 signaturprojekter, der hver især har haft til formål at undersøge, hvorvidt kunstig intelligens er i stand til at varetage opgaver i den offentlige sektor, meddeler Digitaliseringsstyrelsen. 

På den lange bane skal teknologien lette arbejdsbyrden for de ansatte, så de kan effektivisere og bruge deres ressourcer bedst muligt andensteds. 

Genoptræning af borgere og sortering af mails

I Norddjurs Kommune ser man stort potentiale i den kunstige intelligens. Faktisk har man allerede fået den sat op til at sortere mails. Tiden, der bruges på at sortere mails manuelt, er beregnet til at blive reduceret med 66 pct. ved implementeringen af intelligensen. 

Også i Aalborg Kommune er man i gang med at effektivisere arbejdsgangen med AI. Kommunen er ved at opsætte en algoritme, der skal kunne undersøge, hvilke borgere der kan have gavn af et træningsprogram. Beregninger viser, at hvis en kommunalansat bruger én time på at træne borgeren, sparer det 10 hjemmehjælpstimer. Formålet med træningsprogrammet er at kunne træne borgere til selv at kunne vende sig om natten, gå alene på toilet og andre ting, som kan gøre borgerne mere selvhjulpne. 

- En transformation via ny teknologi er afgørende for at sikre danskerne en god behandling – også i fremtiden. De regionale signaturprojekter med kunstig intelligens letter arbejdsgange for medarbejderne og giver kvantespring for patienterne. Fra at blive bedre og hurtigere til at opdage kritiske tilstande, hvis du bliver indlagt akut, til at du som hjemsendt fra hospitalet kan føle dig tryg, fordi den kunstige intelligens opdager sygdomsforværring, siger formand for Danske Regioner Anders Kühnau (S).

hss

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.