DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Albertslund sætter indkøb på klimadagsordenen

KORT NYT13. DEC 2017 15.45

ALBERTSLUND: Albertslund var tilbage i 1992 den første kommune, der lavede grønne regnskaber over ressourceforbruget. I 2008 var Albertslund den første kommune, der blev miljøcertificeret. Albertslund Kommune var desuden den første kommune, der reducerede vandforbruget, så det nu er under 100 l pr. borger pr. døgn. Og nu vil Albertslund så være de første til at sætte indkøb på klimadagsordenen. Sådan præsenterer kommunen sin nye klimastrategi for perioden 2017-2025.

'Produktion og forbrug af produkter er en stor kilde til CO2-udledning. Da der pt. ikke er en mærkningsordning i Danmark, der viser CO2 udledning for varer, kan vi ikke opstille konkrete mål på området, men vi vil frem mod 2025 i højere grad benytte vores indkøb som løftestang for innovation og ligeledes gennem vores efterspørgsel understøtte bæredygtig fremstilling, anvendelse og genanvendelse af produkter,' skriver kommunen.

Ud over indkøb vil kommunen desuden op på en genanvendelsesprocent på 65 mod regeringens målsætning en 50 pct. genanvendelse i 2022. Samtidig skal CO2-udledningen fra lokal transport sænkes med 15 pct. i forhold til 2015.


rp