DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Amager Bakke betalte en halv mio. kr. for møbler på lager

KORT NYT19. NOV 2018 6.25

Det kommunalt ejede affaldsselskab Amager Ressource Center (ARC) betalte 447.000 kr. til et møbelfirma for at opbevare nyindkøbte møbler til affaldsanlægget Amager Bakke, skriver DR København. Selve møblerne kostede 2,5 mio. kr., men kunne ikke afleveres til den aftalte tid, fordi opførelsen af anlægget blev forsinket.

Ifølge direktør Jacob Hartvig Simonsen fra ARC forsøgte selskabet uden held at finde billigere alternativer, men ARC ønskede først at overtage møblerne, når der var mulighed for at pakke dem ud og tjekke, om alt var, som det skulle være. Direktøren understreger, at man ikke havde regnet med, at det ville blive nødvendigt at opbevare møblerne i ti måneder, men tidspunktet for hvornår møblerne kunne flyttes ind i de nye lokaler, blev rykket tre-fire gange.

ARC vil nu forsøge at sende regningen for opbevaringen videre til leverandøren af maskiner til Amager Bakke, men 'det bliver selvfølgelig et juridisk slagsmål', siger Jacob Hartvig Simonsen til Ritzau. Sagen om møbelopbevaringen blev opdaget af advokatfirmaet Bech-Bruun i en større undersøgelse af ulovlige indkøb uden udbud hos selskabet og kommer oveni flere andre økonomisk belastende forhold i forbindelse med byggeriet og driften af ARC, der ejes af kommunerne Hvidovre, København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør kommuner. 

thb / Ritzau