DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Hovedvejen Nordstrandvej på Anholt ligger lige ud til Kattegat. Foto: Google Street View

Anholt vil crowdfunde sig til kystsikring af hovedvej

Støtte fra staten er ikke stor nok, siger borgmester. Øens beboere tager selv affære

NORDDJURS: Seks mio. kr. fra staten til kystsikring af hovedvejen på Anholt er langt fra nok, mener Norddjurs-borgmester Jan Petersen (S). Øens beboere er enige og vil supplere med crowdfunding,

Sikringen af Nordstrandvej, der forbinder havnen med resten af øen, koster ifølge borgmesteren 16 mio. kr., og det er ifølge borgmesteren hverken kommunen eller lodsejerne ved vejen i stand til at betale. I stedet vil øens beboere iværksætte en onlineindsamling, hvor private kan bidrage til kystsikringen.

- Crowdfunding er en ny måde at forsøge at prøve at gøre det på. Fra kommunens side bakker vi op om indsamlingen. Det er en rigtig god idé, siger borgmester Jan Petersen.

Han vil dog også lægge yderligere pres på regeringen for mere hjælp ud over de seks mio. kr., der allerede er givet.

- Vi står med Danmarks mest isolerede ø med det her enormt store problem. Nu går vi en anden vej. Det sender et signal om, at øen tager affære selv. Det håber jeg vil blive belønnet politisk. Vi har brug for, at det bliver prioriteret fra den statslige støtte, siger han.

Anholt bliver besøgt af mellem 60.000 og 85.000 mennesker årligt, vurderer Liselotte Arentz Sørensen, der er formand for øens borgerforening.

- Vi håber at kunne få bare en brøkdel af dem til at hjælpe os, siger hun til DR Østjylland.

Ifølge borgmesteren er hovedvejen afgørende for øens funktion. Han kan slet ikke forestille sig, hvordan øen vil fungere om sommeren uden. Det vil gå ud over turistmulighederne på øen, hvis den forsvinder.

- Uden denne her forbindelse, er det rigtig svært at se, hvad vi skal gøre, siger han.

Ritzau+mk