DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Foto: John Randeris, Ritzau Scanpix

Ankestyrelsen og ministerie uenige om ældremad over kommunegrænser

Klagenævnet for Udbud og Ankestyrelsen siger ja til samarbejde mellem Norddjurs og Randers, mens ministerium siger nej. De to vil bare servere god mad.
1. DEC 2019 17.09

NORDDJURS / RANDERS: Selvom både Ankestyrelsen og Klagenævnet for Udbud har givet grønt lys til den konstruktion, som Norddjurs og Randers kommuner har lavet for at levere ældremad til borgerne i Norddjurs, siger Social- og Indenrigsministeriet nej. Det skriver Randers Amtsavis.

Det Danske Madhus har påklaget samarbejdet, og selvom ministeriet kan se en række goder ved samarbejdet, er konklusionen, at de to kommuner udfører arbejde for hinanden, hvilket er at sidestille det med erhvervsvirksomhed.

- I sagens inderste substans handler det her om, at vi er gode til at lave frikadeller, vi har nogle ældre i Norddjurs, der gerne vil spise de frikadeller, Norddjurs Kommune kommer selv og henter maden. Men vi kan ikke få lov til det. Og nu bliver de lune frikadeller kolde. Det var nemmere, hvis jeg lavede dem selv, siger Erik Mouritsen, der er direktør for sundhed, kultur og omsorg i Randers til avisen.

Ministeriet vil godkende aftalen, hvis kommunerne kan lovliggøre aftalen om levering af ældremad over kommunegrænsen. Helt præcist hvad der skal til for at aftalen bliver spiselig for juristerne i ministeriet, ved de to kommuner endnu ikke, men begge har sat embedsværket til at kigge nærmere på sagen.

Tidligere har Ankestyrelsen lagt vægt på, at al produktion sker i Randers Kommune, som sender en månedlig afregning til Norddjurs. Derfor handler det reelt om, at Randers sælger mad til Norddjurs, og tilsynet mener altså ikke, at samarbejdet strider imod hverken serviceloven eller kommunalfuldmagten.

eo