dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

AP Ejendomme skal stå for at bygge ny bydel i Randers

KORT NYT9. FEB 2022 15.30

RANDERS: Det bliver AP Ejendomme, et datterselskab under AP Pension, der bliver storinvestor i de første to etaper af den nye bydel, som går under navnet Flodbyen Randers. Det skriver Randers Amtsavis. AP Ejendomme kommer til at eje 51 pct. og kommunen 49 pct. af det selskab, der skal stå for byggeriet.

Med milliardaftalen forpligter AP Ejendomme sig til at bygge på 27 pct. af byggeretterne, mens resten vil blive udbudt til salg via arealudviklingsselskabet. 

Flodbyen Randers er ifølge kommunen det hidtil største projekt af sin art i Jylland. Bydelen bliver muliggjort af, at havnen rykker længere ud i fjorden, hvilket giver plads til den nye bydel omkring Gudenåens udmunding i fjorden. Projektet, som er planlagt for en 30-årig periode, omfatter også en klimabro, der skal sikre byen mod oversvømmelser. 

ak

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.