DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Arbejdsgivere efterlyser digitale kompetencer

KORT NYT4. DEC 2017 10.20

En ny analyse fra organisationen FTF viser, at arbejdsgivere i stigende grad efterspørger digitale kompetencer hos folkeskolelærere, pædagoger, sygeplejersker og socialrådgivere. Undersøgelsen er foretaget på samtlige elektroniske jobopslag for de fire faggrupper siden 2008, og i 2016 efterspurgte arbejdsgiverne digitale kompetencer i 28 pct. af opslagene. Det samme galdt kun for 11 pct. af opslagene i 2008. Det skriver FTF. 

De ansatte skal bl.a. kunne håndtere elektronisk sagsbehandling og post, deltage i telekonferencer, bruge i iPads, smartphones og Smartboards og sociale medier i en professionel sammenhæng. Ifølge formand for FTF, Bente Sorgenfrey, viser tallene, at digitale kompetencer er noget, som også ansatte med en videregående uddannelse og ansatte i velfærdserhvervene har stærkt brug for – hvor fokus hidtil mest har været på behovet hos faglærte og ufaglærte. Hun mener, at der bl.a. er behov for efteruddannelse i ny digital teknologi og samtidig at man udvikler grunduddannelserne til at integrere den nye digitale teknologi i undervisningen. 

Bente Sorgenfrey understreger, at der ikke bare er brug for kompetencer i ren teknologi for disse faggrupper. For en lærer er det fx ikke at nok at kunne tænde og slukke en iPad og finde ud af at downloade apps, men læreren skal vide, hvordan iPad ‘en bruges i udviklingen af undervisningen. 

 

sl