DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Aula rykker ind i daginstitutionerne

Snart skal forældre kun forholde sig til én digital platform fra vuggestue til afslutning af skolen, når Aula rulles ud alle steder.

Siden efteråret 2019 har skolerne brugt Aula til kommunikation med forældre. Og nu er systemet også så småt på vej ind i landets daginstitutioner. Her erstatter det flere forskellige digitale løsninger.

Dermed får børn og deres forældre den samme løsning fra dagtilbud, til de forlader folkeskolen. 

I sommer fik forældre i fem pilotkommuner adgang til daginstitutions-Aula. En af dem var Lyngby-Taarbæk. Her var man med til at gøre sig erfaringer med blandt andet uddannelse, implementering og praktisk brug af appen. De erfaringer er nu givet videre, og siden er flere kommuner blevet klar til Aula i dagtilbuddene også. 

Indhold op til dagtilbuddet 

I Aalborg fik forældrene mulighed for at bruge Aula fra midten af december. Her skal det blandt andet afløse MinInstitution som kommunikationskanal i daginstitutionerne.

- Én ting er løsningen - noget andet er, hvad man putter i den. Derfor er det væsentligt, at institutionerne gør sig overvejelser om, hvornår de skal bruge Aula, og hvordan Aula bringer mest værdi til samarbejdet i lige præcis deres institution. Derfor har vi også lagt op til, at man tager nogle gode dialoger ude i de enkelte institutions- og dagtilbuds-bestyrelser om, hvordan vi sammen lykkes godt med Aula, siger Aalborgs børne- og familiechef, Hans Chr. Mariegaard.

Kommunen vil også have dagplejere på i løbet af i år.

Halsnæs lader Aula afløse Tabulex fra i dag, mandag, hvor forældre er kommet på Aula. Personalet har øvet sig siden november, oplyser sn.dk. Her fremhæver Sofie Mohr, leder i Børnehuset Ølsted, blandt andet fordelen i, at man kan dele alt fra sprogvurderinger til luciaoptog på Aula. Hillerød ruller Aula ud i dagsinstitutionerne i dag.

I Aarhus erstatter Aula BørneIntra i slutningen af marts i år.