DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

AV-aftaler klar - både standard og niche

To SKI-aftaler skal sikre det offentlige grønt og tidssvarende AV-udstyr.
27. JAN 2021 13.51

SKI har valgt at udbyde to aftaler med AV-udstyr: en fællesoffentlig rammeaftale og et dynamisk indkøbssystem. Sådan sikres det offentlige adgang til tidssvarende, grønt AV-udstyr fra mange både små og store leverandører.

Interaktive skærme til folkeskolen, projektorer til mødelokaler og særskærme til udstillinger på museer. Behovet for AV-udstyr i det offentlige spænder bredt og tæller alt lige fra standardinstallationer til enkeltstående niche-løsninger. Det er vanskeligt at imødekomme på én og samme indkøbsaftale. Sådan var konklusionen, da samarbejdet med ekspertgruppen om genudbuddet af den fællesoffentlige aftale på AV-udstyr gik i gang. Det fortæller Christian Lunding, udbudsdirektør i SKI: 
 
- Ekspertgruppens erfaringer var, at den nuværende aftale var begrænset af de mange forskellige behov og den hastige teknologiske udvikling. Det er en udfordring, vi ikke kan løse blot ved at udvide sortimentet. Derfor udbyder vi i stedet to aftaler: en fællesoffentlig rammeaftale og et dynamisk indkøbssystem. Med det dynamiske indkøbssystem gøres der bedre plads til mindre og mere specialiserede leverandører, som i systemet bl.a. kan tilbyde samlede løsninger. På den måde supplerer de to aftaler hinanden.

SKI har med udgangspunkt i regeringens grønne målsætning og i samarbejde med de offentlige organisationer fundet frem til, i hvor stor udstrækning de grønne produkter skal vægtes på den fællesoffentlige aftale. Derudover har SKI været i dialog med Miljømærkning Danmark, som har hjulpet med at identificere de produkter, hvor det offentlige med fordel kan stille krav om miljømærkninger så som Svanemærket og EU-Blomsten.

Efter planen skal de to aftaler være klar til brug den 1. januar 2022. SKI forventer at åbne for tilslutning til den fællesoffentlige aftale 50.70 AV-udstyr medio februar. Herefter gøres materialet til de to aftaler klar til offentliggørelse .

ka