DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Biblioteker hjælper med e-boks og netbank

KORT NYT22. OKT 2015 7.03

Det er ikke altid den gode roman eller den lille novelle, som folk er på udkig efter, når de tropper op ved skrankerne på landets bibioteker. Men derimod hjælp til e-boks og netbank. Det er blandt andet oplevelsen i Mariagerfjord Kommune, hvor bibliotekschef Hans Ulrich Hansen ser en stigende grad af borgere, der beder om hjælp til at handle på nettet og navigere i den digitale kommunikation med myndigheder. Det fortæller DR Nordjylland.

To tredjedele af de tusind daglige gæster på kommunens biblioteker søger råd til andet end boglån, vurderer han, og derfor må bibliotekerne omstille sig.

- Bibliotekerne skal satse på at være et mødested for borgerne, et af de få offentlige mødesteder, der er tilbage, hvor man kan møde levende mennesker af kød og blod, som kan hjælpe en, siger Hans Ulrich Hansen.

Selvom mange af de opgaver biblioteket bliver stillet, hører under Borgerservice, kalder bibliotekschef Hans Ulrich Hansen, opgaverne for en gråzone. Han vil derfor ikke sende borgerne rundt i systemet. Formand for Danmarks Biblioteksforening, Steen Bording Hansen, er enig i, at biblioteket har fået en ny rolle i samfundet.

- Der er sket en kæmpestor forandring i, hvad man bruger bibliotekerne til. Bibliotekerne er rigtig gode til at udfylde de behov borgerne har, siger han.

pv