dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Blødere vand er med til at reducere CO2-aftryk

KORT NYT22. MAJ 2023 11.55

En ny Cowi-undersøgelse af private husholdningers brug af blødere vand viser, at Hofor og forbrugerne sammen kan spare op til 40.000 tons CO2 om året, når otte kommuner i Hofors forsyningsområde får blødere vand med en hårdhedsgrad mellem 10 og 12 - selv når de nødvendige ombygninger af værkerne er regnet med.

Mindre arbejde med at fjerne kalk i brusenichen, færre kemikalier, længere levetid for apparater og penge sparet har længe været kendte fordele ved at have vand med mindre kalk i hanerne - også kendt som blødere vand. 

Undersøgelsen viser, at kaffemaskiner, opvaskemaskiner og vaskemaskiner holder længere, fordi de i mindre grad kalker til. Den længere levetid på apparaterne står for cirka 70 procent af den samlede CO2-besparelse ved blødere vand, mens kundernes brug af kemikalier står for de sidste cirka 30 procent.

ka

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.