DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Borger-adgang til egne data skal udbredes til alle kommuner

TOPMØDE Succesfuldt pilotforsøg i fem kommuner gøres nu landsdækkende.
21. MAR 2019 10.48

Et pilotprojekt i fem kommuner med at give borgerne adgang til deres egne oplysninger i de kommunale systemer har været så succesfuld, at adgangen nu skal udrulles til alle kommuner. Adgangen giver borgerne mulighed for at følge egne sager og ydelser.

- De pilotforsøg, vi har kørt, har været en kæmpesucces og er blevet brugt af rigtigt mange. At 43.000 borgere i Aarhus på kort tid var inde at kigge, det siger noget om borgernes interesse. Så vi vil meget gerne hurtigt gøre det landsdækkende, siger formanden for KL's Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalg, Aalborg-borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S).

- Når borgerne får adgang til kommunens data, skaber det både større tillid og et bedre grundlag for at behandle de sager, som kommunen har med at gøre, siger han. Han forventer, at adgangen rulles ud på landsplan over de kommende to-tre år.

De fem forsøgskommuner er Aarhus, Esbjerg, Vejle, Faaborg-Midtfyn og Favrskov. I Vejle Kommune kalder digitaliserings- og analysechef Brian Slot forsøget en succes, der her bortvejret bekymringer hos kommunens ansatte om, at 'det ville udstille fejl hos kommunen, eller at folk ville bestorme os med mail', siger han.

Kommunernes nye digitaliseringsstrategi er på dagsordenen på KL's Kommunalpolitiske Topmøde i Aalborg torsdag og fredag. dknyt er til stede på topmødet og rapporterer løbende.

Ritzau / mk