DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Borgerservice med videoopkald nu fra tre småbyer ved Randers

Efter et forsøg åbner Randers Kommune Borgerservice i yderligere to landdistrikter

RANDERS: Det bliver nu muligt for flere borgere i landdistrikterne at betjene sig selv og få kontakt med borgerservice uden at skulle tage turen til Randers centrum. Efter et forsøg med borgerservice i Havndal, bliver 'Borgerservice i dit nærområde' nu også etableret i Øster Velling og Langå, oplyser kommunen.
 
Ordningen består af en skærm med touch-screen, der med få og lette menupunkter giver adgang til selvbetjening inden for en række områder. Samtidig har skærmen et tastatur, printer og scanner - og ikke mindst er standeren forsynet med web-kamera og mulighed for via skærmen at være i direkte forbindelse med en medarbejder i Borgerservice.

- Selvbetjeningsstanderen gør det muligt både at se og høre den medarbejder i Borgerservice, man taler med. Målet er, at det skal være en nærværende og tryg oplevelse, selvom det er en selvbetjeningsstander. Koblingen mellem selvbetjening og muligheden for videoopkald gør samtalen lettere, også hvis man har brug for en hjælpende hånd og måske ikke føler sig så tryg foran en computerskærm, siger Brian Slot, chef for Politik, Kommunikation og Digital Service.

Gennem opkaldet kan man undervejs få hjælp til at finde rundt i de digitale selvbetjeningsløsninger på selvbetjeningsstanderen, og bliver det nødvendigt, kan medarbejderen overtage skærmen og på den måde guide brugeren.

Selvbetjeningsstanderen giver bl.a. mulighed for at søge pension, beregne boligstøtte og melde flytning - og få hjælp undervejs. I de tre småbyer findes standerne på henholdsvis et ældrecenter, et forsamlingshus og en biblioteksfilial.

 

ka