dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Borgmestre vil have svindelfirmaer i fælles register

KORT NYT31. OKT 2023 14.00

Borgmester i Odense Peter Rahbæk Juel (S) vil have et fælles centralt register med virksomheder, der bevidst snyder deres ansatte for fx løn eller pension. Initiativet bliver bakket op af borgmestrene fra Aarhus, Aalborg og København, skriver DR.

- Når andre kommuner eller offentlige aktører skal indgå nye kontrakter, kan de hurtigt tjekke i det register, om dem, man er ved at indgå kontrakter med, har snydt med løn og arbejdsvilkår andre steder. Det kan være svært at se i dag, siger Peter Rahbæk Juel til mediet.

I et skriftligt svar afviser Erhvervsministeriet dog ønsket: "En afvisning af en virksomhed i forbindelse med et udbud skal altid bero på en konkret vurdering. Oplysninger om overtrædelser kan ikke automatisk føre til udelukkelse fra udbud", skriver de. Odenses borgmester vil dog kæmpe videre for det fælles register. 

apo

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.