dknyt
dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
DK Debat
DK Stillinger

Bornholmerne må vente længere på verdens største hurtigfærge

Corona har forsinket byggeriet af den nye hurtigfærge til Bornholmslinjen. Færgen bliver verdens største hurtigfærge, når den er færdig.
10. JUN 2021 16.00

BORNHOLM: Leveringen af verdens største hurtigfærge "Express 5" til Bornholmslinjen bliver forsinket. Færgen forventes nu leveret til Bornholm i slutningen af 2022. Tidligere skulle den have været i drift i andet kvartal 2022. 

Forsinkelsen skyldes ifølge det australske firma Austal, der bygger den ny færge, at Corona har gjort det vanskeligt at få mandskab og skrogdele udvekslet mellem værfterne i Filippinerne og Vietnam.

- Værftet har kæmpet for at få tingene til at hænge sammen, men nu har værftets ledelse meddelt, at de på grund af situationen ikke kan komme i mål med byggeriet som lovet, fortæller Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen.  

Transportministeriet er blevet orienteret om forsinkelsen og ministeriet har efterfølgende orienteret Bornholms borgmester, Thomas Thors (V), i sin egenskab af formand for Trafikkontaktrådet for Bornholm.

Bornholmslinjen forventer at kunne imødekomme efterspørgslen på sejlads til øen med ekstra afgange med eksisterende færger i år. I tilfælde af forventet øget efterspørgsel i sommeren 2022, vil Bornholmslinjen diskutere den samlede kapacitet med Trafikkontaktrådet. 

amp