dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Bortforpagtning af café skal lovliggøre kurbad
Thisted Kommune er nået frem til tre muligheder for at gøre kurbadet lovligt.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Bortforpagtning af café skal lovliggøre kurbad

Ankestyrelsen erklærede Thisteds drift af kurbad ulovlig. Nu har kommunen tre bud på lovliggørelse.
27. MAJ 2024 10.15

THISTED: Den hidtidige kommunale drift af Sydthy Kurbad har ikke været lovlig, fastslog Ankestyrelsen i januar. Det er o.k., at kommunen tilbyder sauna og dampbad, men salg af wellnesspakker, der bl.a. indeholder behandlinger og fri adgang til frugt og drikkevarer i cafeen, er i strid med kommunalfuldmagten.

Thisted Kommune er efterfølgende nået frem til tre muligheder for at lovliggøre kurbadet, og politikerne i både sundheds-, kultur- og fritidsudvalget og i økonomiudvalget foretrækker den mindst vidtgående, fremgår det af dagsordenen for kommunalbestyrelsens møde tirsdag.

Den går ud på, at kommunen fortsat ejer Sydthy Kur- og Svømmebad, men at cafeen bortforpagtes på markedsvilkår, og at man ikke mere tilbyder behandlinger. De vil i stedet kunne udbydes af en privat aktør. Hvis det ikke lykkes at bortforpagte driften, kan kommunen selv drifte cafeen, men med nyt forsøg på bortforpagtning hvert andet år.

De to andre modeller går ud på enten at udleje kur- og svømmebadet til en selvejende institution/driftsselskab eller at sælge det hele i offentligt udbud. 

Fælles for alle løsninger er, at svømmehal og kurbad fortsat drives samlet, fordi det er umuligt at adskille det tekniske anlæg i en lovlig svømmehalsdel og en kommerciel wellnessdel. 

Når udvalgenes indstilling er vedtaget, bliver det op til Ankestyrelsen at vurdere, om den er tilfreds med den foreslåede løsning. 

ak

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.