dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

By & Havn mister samarbejdspartner om "Byens Hus"

By & Havn oplyser, at samarbejdet med Nordstern om opførelse af Byens Hus i Ørestad Syd er stoppet.
23. MAJ 2024 15.36

By & Havn, Københavns Kommune og ejendomsudvikler og entreprenørselskabet Nordstern har de seneste år samarbejdet om at realisere visionen om Byens Hus i Ørestad Syd - et projekt, hvori der er indtænkt bl.a. fælleshus, daginstitution og mangfoldigt boligbyggeri med forskellige faciliteter, der til sammen skal danne rammen om et levende og inkluderende fællesskab til glæde for hele bykvarteret.

Desværre har udfordrende betingelser og ændret markedssituation gjort, at Nordstern har måttet opgive arbejdet. Og derudover har Københavns Kommune haft vanskeligt ved at tilpasse deres krav til en kommende daginstitution indenfor projektets nuværende form og forventninger til økonomi.   

- Det er selvfølgelig ærgerligt og utilfredsstillende, at Nordstern forlader projektet, men både By & Havn og Københavns Kommune fortsætter arbejdet med at levere Byens Hus. Vi kigger samtidig på muligheden for yderligere midlertidige installationer og plads til fysisk udfoldelse, der kan være med til at aktivere arealer, der ikke bruges til noget. De konkrete projekter skal udvikles gennem partnerskaber med nysgerrige, engagerede, kreative og innovative aktører, siger By & Havns udviklings- og salgsdirektør, Ingvar Sejr Hansen.

By & Havn har igangsat en proces om indgåelse af et samarbejde med en ny projektpartner. Heldigvis har der vist sig en positiv interesse for udviklingen og realiseringen af Byens Hus, og By & Havn forventer, at kunne melde mere ud efter sommerferien 2024 - herunder omkring tidsplanen, som pt. er estimeret til åbning i 2027.

amp
 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.