DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Hospitalsbyggeriet i Gødstrup set fra luften med helipad i forgrunden. Byggeriet er igen forsinket.
Foto: Region Midtjylland

Supersygehus i Gødstrup:
Byggeri går for langsomt - rådgivere får sidste chance

Tidsplanen skrider for hospitalsbyggeriet i Gødstrup. Nu skruer regionen og Hospitalsenheden Vest bissen på.
4. JUN 2020 15.58

MIDTJYLLAND: Ifølge tidsplanen skulle nøglerne til det nye hospital i Gødstrup overdrages til klargøring, test og træning i de nye lokaliteter dette efterår.

Men nu må Hospitalsenheden Vest og Region Midtjylland konstatere, at det går for langsomt med at få bygget hospitalet færdigt. Kun dele af byggeriet bliver frigivet i løbet af 2020, oplyser Region Midtjylland. 

- Jeg er både ærgerlig og forbløffet over, at vi er kommet hertil. Jeg har svært ved at forstå, at tidsplaner ikke overholdes som forudsat. Den måde at arbejde på er stærkt utilfredsstillende, siger hospitalsdirektør Poul Michaelsen.

Det rigtige hold?

Derfor vil hospitalsenheden og regionen nu give hele rådgiverorganisationen i byggeriet et review. 

- Vi skal finde ud af, om vi har det rigtige hold til at få arbejdet gjort effektivt. Om vi har de rigtige spillere på vores hold, uddyber Poul Michaelsen over for DK Nyt.

Rådgiverholdet består af:

  • Bygherrerådgivere: Niras samt Friis & Moltke.
  • Totalrådgivere etape 1: CuraVita bestående af Arkitema Architects, AART Architects, Grontmij (nu Sweco Danmark) , Moe og Brødsgaard (nu MOE), NSW Arkitekter og Planlæggere (fra Norge)  og Hospitalitet (fra Norge).
  • Totalrådgivere etape 2: SMAK architects, AART Architects, Nordic - Office of Architecture, Midtconsult og Mist+Grassat Landskab har projekteret Psykiatrien. 
  • Totalrådgivere etape 3: Mangor & Nagel med Creo Arkitekter, Oluf Jørgensen og Brix & Kamp tilknyttet.

- Inden udgangen af denne måned har vi som bygherre afklaret, om vores setup på rådgiversiden er solidt nok til at komme helt i mål. Vi skal meget snart kunne overtage et helt byggeri af god kvalitet, siger Poul Michaelsen.

Det er især de såkaldte installations- og apteringsentrepriser i byggeriets etape 1 med akutmodtagelsen, der er sakket bagud.

Dagbøder - og flere på vej

Hospitalsenheden er begyndt at uddele dagbøder til nogle af de firmaer, hvor kontrakterne giver mulighed for det, og flere andre firmaer vil ramme en termin 30. juni, hvor de også vil stå til dagbøder, oplyser hospitalsdirektøren.

Hvad forsinkelserne på byggepladsen betyder for den planlagte ibrugtagning af hospitalet, får regionsrådet en status på til oktober.

De afledte konsekvenser i forhold til Gødstrup-projektets anlægsøkonomi håndteres inden for projektets rammer. Den afledte driftsøkonomi ved forsinkelserne er på 14 mio. kr. om måneden efter 1. april 2021, oplyser regionen.