DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Økonomiudvalg tvinger borgmester til at købe grund

KORT NYT14. NOV 2019 8.36

VEJLE: Et flertal i Vejle Byråds centrale økonomiudvalg sender nu borgmester Jens Ejner Christensen (V) i byen med en stor indkøbspose i hånden. Flertallets plan er, at borgmesteren skal købe bidder af den posthusgrund, som efter adskillige års planlægning, politisk tovtrækkeri og klagesager fortsat ikke er forvandlet til nyt handels- og boligområde, skriver Vejle Amts Folkeblad.

På økonomiudvalgsmødet bemyndigede Socialdemokratiet, De Konservative og SF borgmesteren til at indlede forhandlinger med ejerne af de arealer, der er omfattet af lokalplan 1225 ved Gammelhavn midt i Vejle. Det må gerne ske med henblik på 'etapevis overtagelse' af de relevante arealer, som der står i mødereferatet. Han skal vende tilbage til økonomiudvalget på decembermødet, hvor de lokale politikere vurderer, hvad det videre forløb i sagen skal være.

- Vi står med en dødkedelig grund, og derfor har vi mistet tålmodigheden og vil nu gerne videre. Derfor skal vi have afklaret ønskerne og mulighederne hos dem, der ejer grunden i dag. Efter mødet med de tre grundejere ved vi, at Banedanmark ikke er til sinds at sælge lige nu, fordi man er uafklaret omkring rangerspor og et eventuelt spor til Billund Lufthavn. Men det virker de to andre, PostNord og DSB Ejendomme, til at være, siger Socialdemokratiets gruppeformand Søren Peschardt.

MG