dknyt
dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
DK Debat
DK Stillinger

CGI skal levere fællesløsning for patologi- og genetikdatabank til regionerne

It-selskabet CGI er blevet udvalgt til at skulle levere en ny fællesløssning for regionernes patologi- og genetikdatabank.
21. JUN 2021 11.11

Fra 2022 vil regionerne i Danmark få en ny fælles patologi- og genetikdatabank. Danske Regioner har således indgået en kontrakt med it-virksomheden CGI, om at udvikle og etablere den nye it-løsning.

Databanken vil erstatte den nuværende Patobank og vil bl.a. håndtere registrering af og svar på eksempelvis vævsprøver.

Databanken vil som noget nyt give sundhedsmedarbejdere og forskere mulighed for at udtrække informationer om prøverne på tværs af de fem regioner.

- Med den nye databank får vores nuværende patologibank et tiltrængt teknisk løft, så den kan arbejde bedre sammen med vores øvrige systemer – herunder sundhed.dk. Samtidig får vi tilføjet en central genetikdatabank, som også vil indeholde et statistikmodul, der gør det lettere for forskere at udtrække og behandle data, siger Lægelig direktør på Odense Universitetshospital Kim Brixen, der også er formand for databankens arbejdsgruppe.

Patologi- og genetikdatabanken vil blive en del af Regionernes Bio- og GenomBank, som i forvejen tæller databanker for bl.a. cancer, bloddonorer og diabetes.

amp