DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

CGI trækker sig fra syddansk udbudsforløb omkring nyt EPJ

CGI Danmark har meddelt, at det udtræder af udbudsforløbet omkring den nye EPJ-løsning i Region Syddanmark. Udtrædelsen mødes med ærgrelse i regionen, der fortsætter med to firmaer
14. DEC 2017 13.37

SYDDANMARK: CGI Danmark har, inden forhandlingsforløbet er afsluttet, meddelt Region Syddanmark, at firmaet - Cerner Ireland Ltd. som underleverandør - udtræder af udbudsforløbet omkring den kommende elektroniske patientjournal-løsning i regionen.

– Jeg er selvfølgelig ærgerlig over CGI Danmarks beslutning. Vi har valgt en udbudsform, hvor forhandlinger undervejs giver leverandørerne mulighed for at blive klogere på opgaven, og derfor kan vi kun tage til efterretning, når en leverandør vælger, at den ikke vil afgive endeligt tilbud, siger adm. sygehusdirektør Niels Nørgaard Pedersen fra OUH, hvor regionens udbud er forankret.

Den nye elektroniske patientjournal skal holde styr på blandt andet journalhåndtering, medicinering, rekvisition og svar fra laboratorie- og billedsystemer, patientadministration og booking i hele Region Syddanmark.

Niels Nørgaard Pedersen fortæller, at udbuddet vil fortsætte som planlagt, selvom der nu er en deltager mindre:

– Det er ikke enestående, at en tilbudsgiver vælger at trække sig i løbet af en udbudsproces. Vi har tidligere meldt ud, at vi stod med tre kompetente og velkvalificerede bydere til at løfte en EPJ-løsning i Region Syddanmark. Det betyder også, at vi fortsat har god konkurrence, selvom CGI Danmark har valgt at trække sig. Derfor vil vi også fortsætte udbudsprocessen med de to tilbageværende prækvalificerede leverandører, og vi forventer, at regionsrådet kan træffe beslutning om tildeling af kontrakt i løbet af foråret 2018, siger han.

- Efter mange overvejelser og grundige analyser er vi desværre nået til den konklusion, at der ikke er et godt match mellem udbuddet i dets nuværende form og vores tilgang til at levere en bred løsning, som kan dække regionens behov nu og ikke mindst i fremtiden, siger Michael Hermansen, adm. direktør i CGI Danmark:

- Det er vores vurdering, at det vil være overordentligt svært at vinde med de præmisser, der er opstillet for den videre forhandling. Derfor er det ansvarligt, at vi trækker os nu, inden processen tages videre. Vi ville meget gerne have været den fremtidige leverandør til regionen med en ny og moderne EPJ/PAS-løsning, baseret på den store erfaring vi har oparbejdet gennem mange års partnerskab med Region Syddanmark.

Beslutningen kommer ifølge ham ikke til at påvirke det samarbejde, som CGI har med Region Syddanmark om andre eksisterende it-løsninger.

 - Vi spiller fortsat en stor rolle som it-leverandør hos Region Syddanmark. Vi er meget bevidste om, at beslutningen ikke må få indflydelse på vores eksisterende tætte samarbejde; Region Syddanmark er fortsat en særdeles vigtig kunde for os, siger Michael Hermansen.

 

De to tilbageværende prækvalificerede leverandører er:

  • Cambio Healthcare Systems A/S med Cambio Healthcare Systems AB, Royal Phillips og Accenture A/S som underleverandører.
  • Systematic A/S med Capgemini Sogeti Danmark A/S som underleverandør.

Det forventes, at regionsrådet kan træffe beslutning om tildeling af kontrakt i løbet af foråret 2018.