DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Cpr-numre lå frit tilgængeligt på Google i Kombit-dokument

KORT NYT12. DEC 2018 12.46

ROSKILDE: En række borgeres personfølsomme oplysninger som CPR-numre, navne og adresser har indtil tirsdag i denne uge ligget frit tilgængeligt på nettet i et offentligt pdf-dokument. Det har kun krævet en simpel Google-søgning og et par klik med musen for at få adgang til oplysningerne, skriver Version2, der har opdaget problemet.

Ifølge mediet figurerer 38 Roskilde-borgere i dokumentet, som er oprettet og uploadet af kommunernes it-fællesskab Kombit. Materialet drejer sig om alt fra cpr-numre og adresser til oplysninger om personernes sager i kommunen - fx sager om fleksjob, p-afgifter, biblioteksregninger, tilbagebetalingspligtig hjælp og ejendomsskat.

Oplysningerne har ifølge Version2 ligget frit tilgængeligt på nettet siden marts 2015 i en vejledning til kommunale medarbejdere om, hvordan de kan skabe et overblik over sager og rydde op i dem ved hjælp af sagsbehandlingssystemet KMD Sag. Men i dokumentet lå skærmbilleder med overstregede personfølsomme oplysninger, som blev tydelige, hvis skærmbillederne blev kopieret over i et Word-dokument, skriver mediet. Kombit har nu lukket den offentlige adgang til oplysningerne.

thb