dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Danmark Erhvervsfremmebestyrelse kommer med millioner til skalering af velfærdsteknologi
Velfærdsteknologi kan komme i mange afskygninger.
Foto: Jesper Voldgaard

Danmark Erhvervsfremmebestyrelse kommer med millioner til skalering af velfærdsteknologi

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse afsætter 72 mio. kr. til implementering af velfærdsteknologi. Satsningen skal bidrage til at danske virksomheder bliver bedre positioneret i det voksende globale marked for velfærdsteknologiske løsninger.
25. MAJ 2023 15.50

Velfærdsområdet er påvirket af demografiske ændringer, ressourceknaphed, udfordringer med personalerekruttering og af den hastige teknologiske udvikling. Velfærdsteknologiske løsninger har potentiale til at spille en væsentlig rolle i håndteringen af de udfordringer, som velfærdsområdet står overfor, og som rummer store markedsmuligheder for de virksomheder, der formår at skalere deres løsninger. Derfor har både erhvervsfremmebestyrelsen og regeringen fokus på at understøtte velfærdsteknologiske virksomheder.

- Både i Danmark og i mange andre vestlige lande står sundheds- og velfærdssystemer overfor demografiske og samfundsmæssige udfordringer. Dansk velfærdsteknologi kan være en del af løsningen på disse udfordringer samtidig med, at det kan være med til at skabe gode danske arbejdspladser. Det er derfor vigtigt, at vi sikrer de bedste rammer for, at vi kan udløse branchens store potentiale med løsninger, der kan skaleres på både nationalt og internationalt plan, siger erhvervsminister Morten Bødskov (S) i en pressemeddelelse. 

Det kommer bl.a. til udtryk ved at Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu afsætter 72 mio. kr. til implementering og skalering af velfærdsteknologi. Pengene skal hjælpe til at sikre øget udbredelse og anvendelse af velfærdsteknologi kan hjælpe med at løfte de udfordringer som velfærdssektoren møder. 

Midlerne fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har til formål at accelerere anvendelsen af velfærdsteknologi i Danmark samt skalere danske velfærdsteknologiske løsninger internationalt.

- Ved et styrket fokus på implementering af velfærdsteknologi kan vi frigive tid hos det borgernære personale i velfærdssektoren, og borgerne vil opleve ydelser af øget kvalitet. Samtidig vil vi kunne tilbyde medarbejderne et bedre arbejdsmiljø, hvor knappe ressourcer kan udnyttes mere optimalt, og hvor de private leverandører bliver bedre i stand til at udnytte det enorme forretningspotentiale, der ligger i at skalere velfærdsteknologiske løsninger på større markeder, siger Nanna Højlund, som er næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation og medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Mange har mulighed for at modtage midlerne

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har afsat samlet op til 72 mio. kr., heraf 34 mio. kr. fra Regionalfonden, 20 mio. kr. fra Socialfonden Plus og 18 mio. kr. fra de decentrale erhvervsfremmemidler til velfærdsteknologi.

Ansøgere kan fx være konsortier af en eller flere virksomheder, der sammen med flere offentlige eller private aftagere af velfærdsteknologiske løsninger implementerer og skalerer markedsintroducerende velfærdsteknologiske løsninger på tværs af flere aftagere og/eller til udenlandske kunder. Det kan også være konsortier af offentlige eller private aftagere eller kommunale indkøbsfællesskaber, der går sammen om at indkøbe, implementere og skalere en velfærdsteknologi.

Ansøgningsfristen er tirsdag d. 22. august 2023 og Erhvervsfremmebestyrelse forventes at uddele pengene 9. november. 

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.