DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Datatilsynet siger god for kropskameraer i Aarhus

Datatilsynet siger god for kropskameraer i Aarhus

Alle byens cityassistenter vil - i to år fremover - bære kropskameraer, efter Datatilsynet har godkendt Aarhus Kommunes ansøgning

AARHUS: Kropskameraer påmonteret venstre brystlomme skal give cityassistenterne større tryghed og sikkerhed, mens de udfører deres arbejde, efter de seneste år har budt på et stigende antal ubehagelige konfrontationer i byens gader, lyder det fra Aarhus Kommune, der nu har fået godkendt en ansøgning til det formål - i Datastyrelsen.

Håbet er, at optagelser fra de meget synlige kameraer sjældent skal i brug, men at deres blotte tilstedeværelse vil have en forebyggende effekt.

Rådmanden for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), pointerer, at cityassistenterne gør et vigtigt arbejde for at forbedre sikkerheden og fremkommeligheden i de aarhusianske gader.

- Det er dejligt, at vi nu får bedre mulighed for at beskytte vores medarbejdere, mens de udfører et vigtigt arbejde for vores by. Omvendt er det selvfølgelig trist, at vi er nødt til at ty til denne metode for at skabe et sikkert arbejdsmiljø. Nu forsøger vi med kameraerne i to år, og forhåbentligt kan det være med til at nedbringe trusler, chikane og tilråb, siger han.

Kameraerne filmer i princippet hele tiden, men optagelserne bliver udelukkende gemt med to minutters tilbagevirkende kraft fra det øjeblik, cityassistenten aktiverer det.

Optagelserne bliver gemt på en lukket server, som kun få udvalgte medarbejdere fra Aarhus Kommune og eventuelt Østjyllands Politi kan få adgang til.

ka