DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
De største it-leverandører skjuler sig i skattely
1209 North Orange Street, Wilmington, Delaware, USA. 285.000 selskaber har til huse her. Foto: Google Street View

De største it-leverandører skjuler sig i skattely

Adresser i udlandet giver skattefordele og anonymitet til danske it-selskaber, som blandt andet leverer systemer til pensionsudbetaling og skatteinddrivelse
22. NOV 2016 10.23

KMD bor sammen med Hillary Clinton og Donald Trump. Helt præcis på adressen 1209 North Orange Street i Wilmington, Delaware, USA. Her deler det danske it-selskab postsortering med de to amerikanske politikeres virksomheder og 285.000 andre selskaber, der har valgt at benytte sig af Delawares fordelagtige selskabslovgivning.

Denne og andre adresser tilhører skuffeselskaber og sikrer såkaldt 'skatteneutralitet' for flere multinationale og kapitalfondsejede virksomheder, der i dag leverer it og software for milliarder til de danske kommuner.

Alene i 2015 omsatte de ti største leverandører af it-systemer til kommunerne for over tre milliarder kroner. To af disse, KMD og Fujitsu, samt Netcompany, der netop har fået til opgave at levere Skats nye inddrivelsessystem, benytter sig alle af skattely, der gør det stort set umuligt at gennemskue, om der bliver betalt skat af blandt andet udbytte og forrentning af selskabernes værdi.

 

Abonnenter på avisen Kommunen kan læse hele artiklen her.