
AARHUS: En analyse fra Alexandra Instituttet viser, at det ikke er nok at indføre nye måder at monitorere borgerne på og dele borgernes sundhedsdata mellem kommunen og klinikkerne på sygehuset. Den store udfordring ligger i at få tilpasset telemedicin til de nuværende arbejdsgange. Man skal så at sige normalisere telemedicin, hvilket betyder, at man skal tænke telemedicinen ind i den daglige drift i kommunerne og på sygehusene, lyder det fra instituttet.
Telemedicin udgør en vigtig brik for at skabe sammenhæng i sundhedsvæsenet. Alexandra Instituttet har med afsæt i to workshops taget temperaturen på, hvor godt den telemedicinske infrastruktur spiller ind til forskellige sundhedsfaglige systemer, som f.eks. kommunernes elektroniske omsorgsjournaler (EOJ) eller sygehusenes elektroniske patientjournaler (EPJ).
De to workshops bekræftede en række kendte uhensigtsmæssigheder ved den nuværende infrastruktur og arbejdsgange. Blandt andet:
Nyheder er værd at betale for
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Indkøbs artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Indkøbs artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Indkøb
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.