DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Det offentlige skal gøres klogere på cirkulære indkøb

KORT NYT29. AUG 2017 8.50

I Lolland Kommune skal en virksomhed genanvende emballagen for at blive taget i betragtning til at vinde udbuddet af rengøringsopgaver. Og Syddjurs Kommune har oplevet store besparelser på budgetterne ved at lave TCO-beregninger, da der skulle indkøbes nye lyskilder. Begge er eksempler på cirkulærøkonomi.

Nu skal et nyt EU-projekt  gøre offentlige organisationer klogere på cirkulære indkøb og give inspiration til bedre bæredygtighed, når der købes ind. Det er SPP regions (sustainable public procurement), der står bag projektet, og en ny rapport fra Miljøstyrelsen sætter samtidigt fokus på de cirkulære indkøb.

EU-projektet, som blandt andet har deltagelse af Region Hovedstaden, arbejder for at fremme bæredygtigheden i det offentliges indkøb ved at etablere og udvide grønne indkøbsnetværk på tværs af Europa. Rapporten som Miljøstyrelsen har stået i spidsen for, giver indblik i de vigtigste fokusområder, når der skal gennemføres et cirkulært indkøb. Du kan blive klogere på de fordele, man kan opnå og blive guidet via det gode eksempel.

rp

Læs mere om projektet og find alle projektets best practice rapporter her.