DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Direktør siger stop for lederkurser til 128.000 kr. per person
Esbjerg Kommune vil ikke længere bruge penge på de såkaldte 'stifinderkurser', der de seneste år har kostet kommunen mindst 640.000 kr.
Foto: Foto: Jens Christian Torp / Ritzau/Scanpix

Direktør siger stop for lederkurser til 128.000 kr. per person

Direktøren for Børn & Kultur i Esbjerg sender nu en løftet pegefinger til kommunens skoleledere, efter at flere ledere har været på kurser med tipi-telte og vandreture

ESBJERG: Skolelederne i Esbjerg Kommune har tilsyneladende været lidt for gode til at finde nye veje. I hvert fald har den øverste direktør for Børn & Kultur-forvaltningen, Jørn Henriksen, nu sagt stop for kommunens brug af såkaldte 'stifinderkurser', som har sendt flere skoleledere på uddannelsesforløb med kanoture, overnatning og gigantiske tipi-telte.

Kurserne har haft en pris på op mod 128.000 kr. pr. person, og har ifølge JydskeVestkysten i alt kostet kommunen mindst 640.000 kr. plus moms. Men det skal altså være slut nu, efter at JydskeVestkysten afslørede kommunens brug af lederkurserne. 

- Jeg har meddelt, at vi nu stopper brugen af stifinderkurserne, så der ikke kommer flere afsted. Vi gennemgår samtidig strategien for brug af vores kompetenceudviklingsmidler, siger Jørn Henriksen, der er overrasket over, at skolelederne har brugt store beløb på kurserne.

11 deltagere på kurser til 1 mio. kr.
Det kommer særligt bag på Jørn Henriksen, at skoleledere planlægger at sende hele ledelser afsted på kurserne. Bl.a. har lederen af Bohrskolen, Ole Lerke, tidligere sagt til avisen, at han har været så begejstret for kurserne, at han vil sende 11 medarbejdere afsted til en samlet pris på 1 mio. kr.

Ifølge direktøren kan de ledere, som allerede har købt stifinderkurser, få lov til at tage afsted - 'for pengene skal ikke være spildt'. Men herefter skal der ikke betales for flere af den slags kurser, lyder det, fordi kurserne ifølge direktøren slet ikke er en del af strategien.

Det er til trods for, at kommunens skolechef, Bo Meldgaard, tidligere har sagt til JydskeVestkysten, at stifinderkurserne var begrundet i 'et behov for efteruddannelse'.

- To tredjedele af de ledere, vi har fået ind på vores skoler, kommer direkte fra katederet og har nu ansvar for 200-250 medarbejdere uden at have ledelseserfaring. De mangler nogle værktøjer, sagde Bo Meldgaard.

Kurserne førte dog både til politisk og intern kritik - bl.a. fordi, at de skoleledere, som har deltaget i kurserne, i høj grad er erfarne ledere, som i mange år har arbejdet på kommunens skoler og derfor ikke er kommet 'direkte fra katederet.' Formanden for Esbjerg Lærerforening, Kenneth Nielsen, forudsagde overfor JyskeVestkysten, at det vil gå ud over serviceniveauet i skolerne, hvis lederne bruger 128.000 kr. per person på det, som han kaldte 'indianerkurser'.