DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Dokumenter om tvangsfjernelse af børn lå frit fremme

Papirer med personfølsomme oplysninger har ligget frit fremme for besøgende hos Borgercenter Børn og Unge i Københavns Kommune. Problematisk, siger Datatilsynet

KØBENHAVN: Papirer med personfølsomme oplysninger om blandt andet cpr-numre, navne og referater fra sager om tvangsfjernelse af børn har ligget frit tilgængeligt i et lokale - hvor borgere har adgang - hos Borgercenter Børn og Unge, der hører under København Kommunes socialforvaltning. Det skriver DR København

- Det er problematisk, for som ansvarlig for personoplysninger har man pligt til at passe på dem, enten ved at låse dem inde i et lokale eller et aflåst skab. Og når det er oplysninger om børn, er vi helt oppe i den følsomme kategori, siger kontorchef i Datatilsynet, Jesper Husmer Vang, til DR Købehavn.

Han tilføjer, at det er i strid med reglerne for, hvordan en myndighed skal håndtere den slags oplysninger. Derfor forventer han, at kommunen nu underretter Datatilsynet om sagen.

Områdechef i Borgercenter Børn og Unge, Tom Kryger, betegner det over for mediet som 'en kæmpe fejl' og 'meget beklageligt,' at de personfølsomme oplysninger har ligget frit tilgængeligt i en periode.

Han forklarer til DR København, at lokalet, som dokumenterne har ligget i, er åbent for besøgende et par gange om ugen i forbindelse med kurser, som for nylig er blevet oprettet på centret.

Fejlen skyldes ifølge ham, at sekretariatet i øjeblikket rydder op i 'nogle gamle sager,' som skal bringes ned til et fjernarkiv. Ifølge mediet har kommunen nu fjernet dokumenterne og lagt dem ind i et aflåst kontor.

thb