DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
DONG-fortjeneste investeres i bredbånd

DONG-fortjeneste investeres i bredbånd

Syddansk Energi (SE) opretter nu sin egen regionale bredbåndspulje på 300 mio. kr. Pengene skal støtte fiberprojekter, hvor der ellers ikke er planer om at etablere højhastighedsinternet
8. FEB 2017 14.31

SE vil som et supplement til den offentlige bredbåndspulje bruge 300 mio. kr. henover de næste år til at støtte fiberprojekter i Syddanmark, hvor der ikke på traditionel vis er planer om at etablere højhastighedsinternet.

'Mange flere bør have mulighed for at få lynhurtigt internet'. Det mener bestyrelsen i SE, der gerne ser, at beboere i de små samfund i Syddanmark også får mulighed for at komme på den digitale motorvej med højhastighedsbredbånd.

Ifølge SE er der blandt borgere i den syddanske region en betydelig efterspørgsel efter højhastighedsbredbånd, og interessen for den offentlige bredbåndspulje har været stor. Så stor, at kun fire ud af SE's 29 projekter i Syddanmark er blevet honoreret i den offentlige bredbåndspulje.

SE's 300 mio. kr. til regionalt bredbånd er en del af den fortjeneste, som SE fik i forbindelse med børsnoteringen af DONG Energy A/S.

Alle skal have adgang
- I SE-koncernen glæder vi os over, at den offentlige bredbåndspulje er blevet etableret. Vi har igennem mange år argumenteret for, at alle skal have adgang til højhastighedsinternet, men vi må også sige, at den første uddelingsrunde vidner om en større efterspørgsel, end den offentlige bredbåndspulje har haft midler til. Så nu træder vi til fra privat side og støtter op om samme ambition, siger adm. direktør Niels Duedahl, SE.

Han pointerer, at det er en kerneværdi for SE at bidrage til, at Danmark bliver et bæredygtigt videnssamfund, også i yderområderne.
Konkret vil det være SEs digitale forretningsben Stofa, der vil stå for udrulningen af internet i de nye områder.

For at sikre lokal opbakning til hvert enkelt projekt, er et af kravene for at få støtte, at mindst 60 pct. af beboerne vil tilslutte sig. De syv projekter, som SE allerede har valgt at give støtte fra SE Bredbåndspulje, er alle projekter som fik afslag fra den offentlige bredbåndspulje.