DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Efter afsløring: Socialminister kræver redegørelse
Foto: Stine Bidstrup, Ritzau Foto.

Efter afsløring: Socialminister kræver redegørelse

Socialminister Mai Mercado (K) går nu ind i Tvindsagen og kræver en redegørelse fra Socialtilsyn Midt efter afsløringer, som kommunen.dk og DR står bag
26. OKT 2017 13.30

Efter at kommunen.dk og DR sammen har afsløret, at der på det Tvind-tilknyttede opholdssted Småskolen ved Nakkebølle Fjord er blevet ændret i de dokumenter, som socialtilsynet modtog fra stedet, går socialminister Mai Mercado (K) nu ind i sagen.

Hun vil bede Socialtilsyn Midt om en redegørelse for deres håndtering af sagen, skriver ministeren i en udtalelse til kommunen.dk.

- Personligt har jeg intet til overs for Tvind, som tidligere har vist, at de ikke skyr nogen midler for at tjene penge på svage borgere. Så jeg er glad for, at Folketinget har fået etableret et socialtilsyn, der skal være med til at sikre, at der ikke bare frit kan flyttes penge rundt i en konstruktion som Tvind. Og kommer det frem, at Tvind sender penge til de efterlyste uden om de gældende regler, så vil der blive skredet ind øjeblikkeligt.

Men Tvind-institutioner er ikke ulovlige, så længe de opfylder gældende regler og de strenge krav til kvalitet. Det er netop regler og krav, socialtilsynene er sat i verden for at tjekke om bliver overholdt. Og gør de det, godkendes de af socialtilsynene.

- Så kan kommunerne vælge dem – men kommunerne er også frie til at vælge andre tilbud, lyder det fra Mai Mercado.

 

Læs hele historien hos kommunen.dk