DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Egedal leger med lyset

KORT NYT19. DEC 2016 15.51

EGEDAL: Som en del af et nyt EU-projekt vil Egedal Kommune i de kommende år eksperimentere med såkaldt 'intelligent lys.' Det vil bl.a. ske på en konkret strækning på en af kommunens cykelstier. Kommunen oplyser, at ideen er at gøre cykelturen mere 'interaktiv', og at det eksempelvis bliver muligt at registrere, hvor mange der bruger stien, skrue op for lyset, når der er trafik eller vise børnene, hvor stærkt de cykler.

Samtidig ser kommunen også på muligheden for at opsætte en ny slags solcelleskærm ved Egedal Station, der både kan opsamle energi, og fungere som lyskunst og informationstavle om eksempelvis togtider og andre servicemeddelelser.

Pilotprojekterne er alle del af Lighting Metropolis, som sætter fokus på lysets kvalitet og intelligente løsninger til eksempelvis styring af gadelys. Udover Egedal deltager også en række af andre kommuner i Greater Copenhagen & Skåne Commitee, Region Hovedstaden og Region Skåne samt en række universiteter og firmaer. Projektet får tilskud fra EU's Interreg program og har et samlet budget på 7,3 mio. euro. Det afsluttes ved udgangen af 2018.

dc

Læs mere om Lighting Metropolis her.