DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Egen ekspertgruppe med hård kritik af Sundhedsplatformen

Region Hovedstadens uafhængige ekspertgruppe er ikke karrig med sin kritik af Sundhedsplatformen og anbefaler blandt andet større ansvar i topledelsen.

HOVEDSTADEN: Efter stormvejret omkring Sundhedsplatformen og både Rigsrevisionens og Statsrevisorernes kritik besluttede Region Hovedstaden selv at nedsætte en uafhængig ekspertgruppe, der skulle identificere udfordringer og anbefalinger. Den er nu klar med sin endelige rapport, og den fastslår blandt andet, at der skal tages langt større ansvar hos koncernchefer og topledelsen.

Koncernledelsen i Region Hovedstaden og topchefer på hospitaler og i it-center skal påtage sig et langt større fælles ansvar for strategisk styring af digitalisering af sundhedsvæsenet, lyder det selv fra regionen. 

Der skal også være større forståelse for, at digtalisering stiller store krav til kulturel omstilling. 

- Der er mange ting, der kan gøres bedre, men det kan fikses – det handler om at have en klar plan og så komme i gang. Med Sundhedsplatformen er Region Hovedstaden og Sjælland rykket op i den digitale superliga, men det kræver, at koncernledelsen i Region Hovedstaden og topchefer på hospitaler skal påtage sig et langt større fælles ansvar for strategisk styring af forbedring af Sundhedsplatformen, siger Lilian Mogensen, formand for Ekspertrådet.

Rapporten konkluderer desuden, at det er alt for uklart, hvem der har ansvar for hvad, og at it-kompetencerne har været lavere prioriteret end kliniske i forbindelse med udvikling og implementering af platformen. 

ibs

 Læs hele rapporten her.