DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Eksperiment sætter teknologi på skoleskemaet

En række skoler i tre kommuner er udvalgt til at afprøve et helt nyt undervisningsmateriale fra Teknologipagten, som skal give dem en bedre forståelse af teknologi.
17. SEP 2019 8.14

FURESØ / HØJE-TAASTRUP / HERNING: Kan elever i grundskolen bruge teknologi til at løse nogle af de problemer, vi som samfund står over for?

Det vil dette efterår vise sig, når Teknologipagten i samarbejde med tre danske kommuner ruller sit banebrydende undervisningsforløb, Teksperimentet, ud i en række af kommunernes folkeskoler.

Kommunerne er nemlig blevet udvalgt til at deltage i og afprøve det helt nye undervisningsmateriale Teksperimentet, hvor elever i grundskolen skal bruge teknologi til at løse nogle af de store og små problemer, vi som samfund står overfor.

Formålet er at integrere teknologi og forståelsen af, hvordan teknologi kan bruges til at løse problemer, i undervisningen i grundskolen og gøre kodning, teknologisk forståelse og teknologisk handleevne mere sexet, så flere på sigt vælger at uddanne sig indenfor de såkaldte STEM-fag (Science, Technology, Engineering og Mathematics).

I praksis skal arbejdet med Teksperimentet føre til, at eleverne i folkeskolens mellemtrin (4.-6. klasse) udvikler en mere eksperimenterende adfærd i deres tilgang til at løse problemer, og samtidig er håbet, at det vil hjælpe elevernes nysgerrighed i mødet med teknologi godt på vej.

MG