DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Danske Skolelever vil undervise elever i gode onlinevaner og stoppe digital mobning.
Foto: Foto: Sofia Busk, Polfoto

Elever skal undervise i digital dannelse

Danske Skolelever og TDC vil undervise elever i god opførsel og stoppe digital mobning

Der er brug for, at elever selv underviser andre elever i digital dannelse og god opførsel på de sociale medier. Det mener Elevorganisationen Danske Skoleelever, der netop har indgået et flerårigt samarbejde med TDC Group, hvor unge elever selv skal deltage aktivt i at udforme og undervise i værdier og god opførsel på nettet. 

- Der har været meget fokus på, hvordan vi kan få digitale medier ind i skolen og få stoppet den digitale mobning. Derfor lancerer vi samarbejdet, forklarer formanden for Danske Skolelever, Jens Vase. 

I første omgang skal Danske Skoleelever besøge en række klasser på landets skoler for at finde ud af, hvilken undervisning der er brug for. Allerede nu er det dog sikkert, at indsatsen kommer til at indebære et såkaldt digitalt kørekort, som tager udgangspunkt i gode onlinevaner hos eleverne.

- Vi elever kender os selv bedre, end lærerne gør. Og vi ved, hvordan man underviser elever, så tingene hænger ved, siger formanden.

Samarbejdet får ros af Børns Vilkår
Direktøren i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl, roser TDC for at tage initiativ til samarbejdet og ikke mindst for at påtage sig et socialt ansvar.

- Med sociale medier går det så stærkt, at voksne hurtigt kommer ud af trit med børnenes virkelighed. Både Børns Vilkår og andre organisationer har ambitioner om at få det her digitale univers til at fungere godt og trygt for alle børn, fordi det kan drive børn ud i en meget dyb fortvivlelse, hvis de kommer i klemme uden at få hjælp. Projektet løser ikke alle problemerne, men det er rigtigt godt, at det sker, siger Rasmus Kjeldahl.

Danske Skoleelever og TDC's udspil er søsat på baggrund af regeringens nye antimobbeplan 'Alle for én mod mobning' og strækker sig over de næste tre år. Det er TDC Group, der kommer med penge til projektet.

CSR-chef i TDC siger i en skriftlig kommentar, at den digitale dannelse er helt afgørende for, at børn og unge kan begå sig fornuftigt og trives i vores moderne samfund og at de håber, at samarbejdet kan få gjort op med onlinemobning.

 

Ritzau