DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Elsam-forlig sætter endeligt punktum

KORT NYT25. SEP 2019 11.50

Sidste punktum i den såkaldte Elsam-sag er nu sat, efter at konkurrencemyndighederne har indgået forlig med Ørsted i Elsam-II - den sidste af i alt tre sager. Forliget indebærer, at parterne erkender, at der ikke er nok beviser for, at Elsam misbrugte sin dominerende stilling på markedet til at tage urimeligt høje priser i perioden helt tilbage til 2003-2004.

Formuleringen 'og at Elsam har misbrugt denne stilling' skal blandt andet udgå af Konkurrencenævnets tidligere afgørelse fra 2006, lyder det i forliget. Sagen gælder elsalg på engrosmarkedet i Vestdanmark, og forliget kommer i forlængelse af Vestre Landsrets dom i sagen Elsam-III om adfærd og markedsforhold fra 2018. Med afgørelser i alle tre Elsam-sager, er de nu alle endeligt afsluttede. 

- Elsam II-sagen er en meget gammel sag om overpriser, som har afventet, at praksis blev afklaret i den tilsvarende Elsam III-sag. Da Elsam III-sagen ikke kan føres ved Højesteret, står Vestre Landsrets dom om, at misbruget ikke er tilstrækkeligt bevist, ved magt. På den baggrund har vi indgået forlig i Elsam II-sagen, siger Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens direktør, Jakob Hald.

ibs