DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Energi Viborg taber sag om geotermi-rådgivning

KORT NYT22. SEP 2017 9.57

VIBORG: Efter års tovtrækkeri om erstatningsansvar i det fejlslagne geotermiprojekt er der faldet dom i voldgiftsretten til fordel for rådgiverfirmaet Ross Engineering, oplyser MinByViborg.dk. Energi Viborg har ellers fået lavet en uvildig rapport af en hydrogeolog, der klart viste, at Ross havde fejlvurderet opgaven.

Det er Viborg Fjernvarme, der til en start var projektleder på Kvols-boringerne. Energi Viborg sad med i styregruppen sammen med syv andre selskaber. I marts 2012 overtog Energi Viborg projektet, fordi Viborg Fjernvarme var ved at gå konkurs på det tidspunkt, hvor projektet løb ind i den ene tekniske udfordring efter den anden.

- Vi overtog et meget komplekst projekt fra Viborg Fjernvarme, hvor der i forvejen var indgået kontrakter og udokumenterede aftaler. Vi blev først bekendt med, at der forelå udokumenterede aftaler mellem Viborg Fjernvarme og Ross Engineering, under voldgiftsbehandlingen i juni i år. I og med, at vi ikke får erstatningen på 10 mio. kr. fra Ross, så vil vi ved årets udgang mangle at opkræve 13 mio. kr. for at gælden i projektet er betalt tilbage. Vi forventer dog stadig at sænke fjernvarmeprisen i 2018, siger formand for Energi Viborg Niels Dueholm.

ka