DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Esbjerg har valgt bygherre på maritimt millionprojekt

KORT NYT20. NOV 2019 8.38

ESBJERG: Efter en længere proces, hvor der først blev valgt fire totalrådgiverteams, er Esbjerg nu klar til at præsentere den endelige vinder til Maritimt Center ved Esbjerg Strand. Det bliver det københavnske firma Werk, det internationalt anerkendte Snøhetta og det rådgivende ingeniørfirma Oluf Jørgensen, der kommer til at tegne de afgørende streger.

Vinderen blev præsenteret tirsdag eftermiddag, og begrundelsen lød blandt andet: 'Forslaget udmærker sig ved på fornemste vis at kombinere ønsket om en fascinerende og nyskabende arkitektur med høj funktionalitet og intentionen om at skabe en ramme, som understøtter fællesskabet og skaber en ny samhørighed mellem aktørerne. Forslaget har med et stærkt hovedgreb skabt et samlende og meget identitetsskabende bygningsværk.'

Maritimt Center skal rumme faciliteter til maritime aktiviter og være med til at binde byen sammen med stranden i en ny bydel. Efter planen skal opførelsen begynde i slutningen af 2020 og stå klart i slutningen af 2021/starten af 2022. Det forventede projekt er på cirka 3.000 m2 og vil koste cirka 49,7 mio. kr.

 

Illustration: WERK & Snøhetta, visualisering af MIR