DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Foto: Faaborg-Midtfyn Kommune

Faaborg-Midtfyn får bæredygtig bydel

To arkitektfirmaer er udvalgt til at udforme en bæredygtig bydel og en samlende bymidte

FAABORG-MIDTFYN: Der skal tegnes en bæredygtig bydel og en samlende bymidte til Faaborg-Midtfyn Kommune, og det er arkitektfirmaerne Vandkunsten og Holscher Nordberg, der er løbet med opgaven, oplyser kommunen. De nye byudviklingstiltag skal ligge i henholdsvis stationsbyen Årslev og landsbyen Sdr. Nærå og bindes sammen af et grønt område.

- Vi ønskede os noget helt særligt, fordi Årslev-Sdr. Nærå med sin meget attraktive beliggenhed har potentialet til at blive den foretrukne forstad til Odense. Derfor valgte vi at udskrive to arkitektkonkurrencer. Begge vinderprojekter har med stor respekt for området og dets særlige DNA skabt noget unikt ikke bare for Faaborg-Midtfyn, men for Fyn og for resten af landet, siger borgmester Hans Stavnsager (S).

Vandkunstens projekt hedder 'Boliger i landskabet' og består af tre bebyggelsesklynger midt i det grønne landskab mellem skov og å. Hver klynge har sit eget torv og fælleshus - og udsyn til landskabet. 

Holscher Nordbergs projekts hedder en 'En samlende bymidte' og er bygget op omkring Årslevs i forvejen borgerdrevne kulturcenter. Den ligger i en nedlagt skofabrik og kaldes Polymeren, og den samlende bymidte skal skabes rundt om centeret og hedde Platformen. Det bliver et urbant miljø, lyder det.

eo