dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Fængselsbetjente er 40 gange dyrere at forsikre end sygeplejersker
Fængselsbetjente rammes i langt højere grad en mange andre faggrupper af arbejdsskader. Det kalder på handling, mener Fængselsforbundet. (Arkiv). - Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Fængselsbetjente er 40 gange dyrere at forsikre end sygeplejersker

Prisen for at forsikre en fængselsbetjent er steget med 63 procent på fem år. Erstatninger vokser.  
9. JUL 2024 11.30

Fængselsbetjente tilhører en af de erhvervsgrupper, der er allermest udsat, når det gælder arbejdsskader. Derfor er prisen på at tegne en arbejdsskadeforsikring for en fængselsbetjent hos Arbejdsmarkedets Erhvervssygeforsikring (AES) også steget kraftigt de senere år.

For fem år siden kostede det 5157 kr. årligt. I dag er prisen 8425 kr., svarende til en stigning på 63 pct. En sygeplejerske koster 211 kroner at forsikre.

Årsagen til den høje forsikringspræmie er de mange erstatningssager til skadede medarbejdere, som kan løbe op i millioner for den enkelte medarbejder, og som skal dækkes af præmieindbetalingerne. Alene i 2023 var Fængselsforbundet med til at sikre sine medlemmer 182 mio. kr. i erstatning.

Henrik Thøgersen, der er tovholder på arbejdsmiljøområdet for Fængselsforbundet, efterlyser et større fokus på at gøre arbejdet mindre belastende for de ansatte. Han fremhæver de høje forsikringspræmier som et vigtigt økonomisk incitament for Kriminalforsorgen til at gøre noget ved problemet.

- Det her handler om, at det skal være mere trygt at arbejde i Kriminalforsorgen. Hvis den indsats lykkes, vil det også have den sideeffekt, at Kriminalforsorgen sparer penge på AES-bidraget, siger han.


/ritzau/
 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.