DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Fejl i Lægemiddelstyrelsen stoppede støtte til dansk vaccine

Lægemiddelstyrelsen sagde til Sundhedsstyrelsen, at den ikke kunne støtte AdaptVac. Det var en misforståelse.

Den danske vaccine AdaptVac blev forbigået, selvom Sundhedsministeriet var interesseret i at støtte vaccineudviklingen og indkøbe vaccinen, skriver Information.

Lægemiddelstyrelsen havde forklaret ministeriet, at fordi AdaptVac havde indgået en aftale med lægemiddelproducenten Bavarian Nordic, der på daværende tidspunkt var i forhandlinger med EU-Kommissionen, kunne Sundhedsministeriet ikke støtte AdaptVac økonomisk.

Men det var en fejlfortolkning. Det bekræfter både Sundhedsministeriet og EU-Kommissionen over for Information. Sundhedsministeriet var ellers interesseret i både at støtte udviklingen af vaccinen og at indkøbe den.

Inden AdaptVac i slutningen af juli indgik et samarbejde med Bavarian Nordic, var Sundhedsministeriet på anbefaling af Lægemiddelstyrelsen klar til at indgå en aftale med AdaptVac, som indebar støtte med cirka 75 mio. kr. (ti millioner euro).

Men aftalen mellem AdaptVac og Bavarian Nordic fik altså Lægemiddelstyrelsen til at meddele Sundhedsministeriet, at "vinduet for national aftale med AdaptVac" nu var "lukket".

Ritzau